Política

Mario Enrique Villarroel Lander Jackson//
Nieuwe bestuursverkiezingen OWMCP vóór 5 november

Venezuela, Caracas, Cruz Roja Venezolana
Nieuwe bestuursverkiezingen OWMCP vóór 5 november

Uiterlijk 5 november moet het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject (OWMCP) een nieuw bestuur hebben. Dat kreeg het interim-bestuur op 13 augustus bij zijn benoeming als belangrijkste opdracht mee van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

De stembusgang moet binnen twaalf weken plaatsvinden. Het voorlopige bestuur heeft ook als opdracht de twaalf inliggende waterschappen de nodige ondersteuning te geven om het werk te kunnen doen. Nagegaan wordt hoe de watergelden die door de belanghebbenden zullen moeten worden betaald te introduceren.

Mario Villarroel

Volgens directeur August Lila zouden de verkiezingen eerder gehouden worden onder toezicht van het toenmalige bestuur Zorida Mohamed, “maar toen bleken zaken niet in orde te zijn”. Eén van de manco’s was dat het verkiezingsreglement niet was goedgekeurd door Dikan.

Mario Villarroel Lander

Lila zegt dat districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe daarom adviseerde om de verkiezingen niet door te laten gaan. In het nieuwe verkiezingsreglement zullen zaken waaraan de kandidaten zich moeten houden duidelijk worden geregeld. “Daarmee is het huidige bestuur nu bezig”, geeft Lila aan. De mogelijkheid zal worden geboden om nieuwe kandidatenlijsten in te dienen.

Mario Villarroel Lander Cruz Roja

Het huidige bestuur telt negen leden en staat onder leiding van Wirendra Kalloe. In het bestuur zitten vertegenwoordigers van de ministeries van Regionale Ontwikkeling, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Openbare Werken, Communicatie en Toerisme en een lid van de belastingdienst.

Mario Villarroel Cruz Roja